Oxigénhiányos állapotok, oxigénterápia

Oxigénterápia

Magas oldott oxigén tartalmú vízzel!

A víz és az oxigén a legfontosabb szereplője az anyagcsere folyamatoknak. Az Élet alapelemei. Víz nélkül három napig, oxigén nélkül három percig képes az ember életben maradni. Úgy tanultuk, hogy a levegő 21% oxigént, 78% nitrogént és 1% egyéb gázkeveréket tartalmaz. Ez talán 100 éve igaz volt, ma már azonban a nagyvárosok levegőjében jelentősen csökkent az oxigéntartalom. A tüdőnket a végletekig terhelik a levegőbe kerülő kemikáliák, por, füst, pollenek és egyéb szennyeződések. A mai kor embereinek közel egyharmada oxigénhiánnyal küzd. Köztudott, hogy a szervezet oxigénpótlása légzés útján történik. A tüdőn keresztüli szaturációval jut a friss oxigén a véráramba, és ez szállítja a létfontosságú szervekbe, izmokba, szövetekbe, valamint sejtekbe a működésükhöz szükséges oxigént (energiát). Ha ez a rendszer meghibásodik, vagy csak egyszerűen nem képes a túlterhelt szervezet oxigénigényét ellátni, oxigénhiány léphet fel. A tartós oxigénhiány számtalan probléma forrása lehet a szervezetünk működésében. Fontos, hogy az oxigénháztartásra figyelmet fordítsunk. Az oxigénterápiákban már ismert az oxigénpalackos módszer, és egyre több nagyvárosban jelennek meg az oxigénbárok. Azt azonban kevesen tudják, hogy képesek vagyunk az italainkból is hasznosítani az oldott oxigént. Ez a tény tudományosan bizonyított, mérhető a szervezet oxigénszintjének mérésével. Egyértelműen kimutatható hatás minimum 40 mg/l oxigéntartalmú itallal érhető el, de minél magasabb az oxigéntartalom, annál gyorsabb és kedvezőbb a hatás.

A folyamat: az elfogyasztott lúgos kémhatású, magas oldott oxigén tartalmú italból a molekuláris oxigén a táplálékcsatornán keresztül a véráramba jut. Ez a folyamat tízszer gyorsabb és tízszer több oxigént képes a szervezet oxigénhiányának pótlásához biztosítani, mint a tüdőn keresztüli oxigén-szaturáció. A szervezetünk egészségi állapotát jelentősen befolyásolja a víz- és oxigénháztartás állapota. Az sem mindegy, hogy milyen folyadékkal pótoljuk a szervezet vízigényét. A szénsavas italok, üdítők, kávék oxigéntartalma gyakorlatilag nulla. Ezek csak savasítják az emberi szervezetet. Az enyhén lúgos, forrásvíz minőségű, magas oldott oxigén tartalmú víz nem csak a folyadék, hanem az oxigénháztartás helyreállításában is segít.

A Víz és az Oxigén! Mindkét összetevő az élet nélkülözhetetlen eleme! Az emberek számára egyik elem fogyasztása sem korlátozható! Túladagolni sem lehet, ugyanis az emberi szervezet a vízből is és az oxigénből is csak a szükségletének megfelelő mennyiséget képes felvenni. Kedvező hatásai viszont vitathatatlanok!

Segíthet az Oximix az oxigénhiány megszüntetésében?

Az Oximix termékcsalád enyhén lúgos kémhatású, rendkívül magas oldott Oxigén tartalmú ital. pH értéke 7,5, ami közel azonos az emberi szervek és sejtek oxigén ellátó rendszerének, a vérnek a pH értékével, ami 7,35 és 7,45 között van az egészséges emberek esetében. Mivel a helytelen táplálkozás, a megváltozott életmód miatt a szervezet elsavasodása ma már igen korai életkorban fellépő probléma lehet, ezért fontos, hogy mindennapi italunk egészséges legyen.
Az emberek többsége jellemzően kevés folyadékot iszik a szükségeshez képest. Az elfogyasztott italok nagy része kávé, tea, szénsavas üdítő ital, melyek kémhatása savas jellegű, így még fokozzák az elsavasodást.

Az Oximix italok fogyasztása viszont az enyhén lúgos kémhatás miatt korlátozás nélkül ajánlható mindenki számára a napi folyadékpótlás biztosítására. Ráadásul még egy fontos pluszt is ad! Magas oxigéntartalmával kiemelkedik a lúgos vizek közül is!

Miért hasznos ez a magas oxigéntartalom?

Az ugye ismeretes hogy légzés útján a tüdőn keresztül áramló vér oxigént vesz fel (ezt nevezik oxigén-szaturációnak), majd a vér szállítja az oxigént a sejtekhez, hogy energiához juttassa azokat. Erős terhelés alatt az energia felhasználás megnő, a szervezet oxigén igényt
jelez, a pulzusszám felgyorsul hogy a vér az áramlási sebesség növelésével gyorsabban pótolja az elhasznált oxigént. Csúcsteljesítmény eléréséhez mind több energiára, ezáltal több oxigénre van szüksége a sejtenek, a megnövekedett oxigén felhasználás oxigénhiányos állapot kialakulásához vezethet.
Az emberi szervezet azonban képes oxigént a folyadékból a gyomor és a bél nyálkahártyán keresztül is felvenni.

A gyomorba juttatott molekuláris oxigén révén a szövetek oxigéntartalmának növekedési sebessége a légzéssel történő betáplálással szemben hozzávetőlegesen tízszeres! Bizonyítási módszer: tartós terhelés alatt a pulzusszám jelentősen meg emelkedik. A terhelés fenntartása mellett szifonfejes Oximix (kb.:2-3 dl) fogyasztásával 3-5 percen belül a pulzusszám 10-15-tel is csökken. A terhelés megszűnése után a szifonfejes Oximixet fogyasztók pulzusszáma rövid idő múlva normalizálódott, még a kontrollcsoporté csak hosszabb pihenés után állt vissza a normális szintre. (A méréseket a Balatonfüred férfi kézilabda csapatának edzője is igazolta.)
Ezt bárki magán is tesztelheti. Akik megtették eredményeket mutattak fel. 2008-ban a BKC, a Balatonfüred férfi kézilabda csapata még az NBI./B nyugati csoport 8. helyén állt. 3 hónap alatt az Oximix rendszeres fogyasztása mellett az első helyen végzett a bajnokságban és 8 év után feljutott az NBI.-be. 2009-es szezont a Budapest Bank Liga ötödik helyén zárta.

2009.-ben a Veszprém Beton női kézilabda csapata is tesztelte az Oximixet. Néhány hónapi rendszeres Oximix víz fogyasztás mellett az NB1/B -ből feljutottak 18 év után NBI-be.


  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.